Inspiration, Kreativa Saras tips, Scrapbooking och cardmaking

Wow, höstlöv!

Dessa löven påminner mig om en höstmorgon. Ni vet när man går ut tidigt, solen skiner och man ser hur löven på gräset är blänker av dagg? Underbart. Där har ni min inspiration som jag tog med mig in i pysselrummet. Dessa är perfekta till en höstdukning, eller vad tycker du? Bara fantasin sätter gränser.

Those leaves reminds me of a beautiful fall morning. You know when you get out early, the sun shines and you see how the leaves on the lawn dazzles of dew in the sunlight? Just that is my inspiration that i’ll bring in to the craft room today.

Så, hur gör man dom finaste löven? Med embossingpulver från WOW! såklart! Och vet ni vad? Med rätt material är det såå enkelt, precis som jag gillar det.

How do you make the most beautiful leaves? With embossing powder från WOW! of course (what else..?). And do you know what? With the right material it’s so easy, exactly how I like it. Här jobbar vi med lager. Många lager faktiskt, för vad som händer när man värmer upp embossingpulver, låter det svalna, häller på mer och värmer igen är att allt smälter samman och bildar ett levande resultat. Den här gången har jag jobbat med färgerna metallic gold rich pale, metallic copper, metallic copper sparkle och metallic gold rich sparkle tillsammans med WOWs embossingdyna (ja, den är bäst) och glittret celebration. Vi värmer med en embossingfön, till exempel den här. I botten är det helt vanlig cardstock som jag stansat ut.

Layers. We work with layers here. When you heat the embossing powder and then you do the same procedure again and again on the same leaf everything almost like melts together and forms a lifelike result. This time I used the colors metallic gold rich pale, metallic copper, metallic copper sparkle, metallic gold rich sparkle and the Sparkles-glitter celebration. Of course we use it with WOWs embossing pad, heat it up with a heat gun and it all starts with ordinary cardstock of god quality.

Börja med att stämpla dina löv. Den här dynan är klistrig och torkar långsamt på pappret.

Start with stamp your leaves on the embossing pad. This pad is sticky and dries slowly on the paper.Lägg bladen på ett vanligt A4-papper, strössla på det första pulvret, lägg bladen på något värmetåligt underlag och värm till allt är smält. Nöjd än så länge? Häll isåfall tillbaka överflödet på A4-pappret i burken. Upprepa med alla fina färger du valt, och notera att du givetvis inte behöver täcka hela lövet med pulver (så bilden nedan). Jag brukar vänta med det vanliga glittret till nästa steg, men vill du använda det redan nu kan du blanda det med något embossingpulver eftersom det inte smälter.

Vad känner du för? Våga testa, experimentera, prova dig fram.

Place the leaves on a ordinary copy paper, sprinkle the first embossing powder as you like it, move the leaves to a heat patient surface och heat it up until it melts. Happy so far? In that case, pour back the leftovers from the embossing powder in to the jar.

Repeat with all the beautiful colors you chose, and remember that you don’t have to cover the whole leaf every time. How do you like it? Dare to experiment with it!

Börjar du känna dig färdig? Bra! Om inte, testa detta ändå på ett av löven innan du börjar om, det blir STOR skillnad för nu ska vi göra något som liknar magi, mitt favoritmoment.

Stämpla dina löv i stämpeldynan igen och lägg dom på ett A4 (jag brukar ta ett helt nytt här för i den här burken vill jag undvika att få i spill från andra färger. Nej jag lovar, det här är inte socker. Det är massor av clear gloss ultra high! Ös på, det är viktigt att hela lövet är täckt för att det ska få den jämna fina formen och lystern.

Häll av överflöd och värm på ditt värmetåliga underlag. Det här är jätte, jättevarmt nu så rör inte det innan det svalnat helt. Stämplar vi, öser på nytt och värmer igen innan det svalnat kan det säcka ihop i mitten och det vill vi inte.

Do you start to feel done? Good! If not, try this out anyway on at least one of the leaves. This step makes a huge difference because now it’s time for some magic!

Stamp your leaf on the embossing pad again and place them on a new copy paper. No, it’s not sugar, i promise! It is lots of clear gloss ultra high. Just pour it on, it’s important that the whole front of the leaf is covered if you want the beautiful round, even surface on the top.

Shake of the powder that isn’t stuck on the leaf and heat it up on your heat patient surface. This is really, really hot now so don’t touch it until it’s all cold. Vill du ha glitter? Isåfall, innan du gör fler lager med det sockriga pulvret kan du stämpla lövet i dynan (när lövet inte är varmt längre), strö på glittret där du vill ha det och värm lite försiktigt till du märker att glittret smält in i det glansiga skiktet.

Gör nu två lager till med det sockriga pulvret, precis som du gjorde innan glitter. Akta fingrarna!

Do you want extra glitter? In that case, before you make more layers of the sugar-powder, stamp your leaf in the embossing pad again and gentle sprinkle the glitter where you want it and heat it until it melts into the glossy surface.

Now you can make two more layers of the clear gloss ultra high, just like you did before. Yay! And watch out, don’t burn your fingers.Njut av dina fina löv!

Enjoy your beautiful leaves!

Happy embossing!

Önskar

Kreativa Sara och HC Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *