Scrapbooking och cardmaking

– Do small things with great love

Den gula veckan fortsätter och idag vill jag visa er en mysig, gyllene gul mot en kontrast av svart och vitt. Vad är mer passande än stämplar och stenciler ifrån AALL&CREATE för detta? Passa på att besöka Skaparlusten i Sjöbo i eftermiddag när butiken är öppen!

Den härliga bakgrunden är gjord av Distress Oxide i färgen scattered staw. Jag brukar dra stämpeldynan över ett underlägg som tål väta och värme, eventuellt spraya på lite vatten och sen dutta mitt vita cardstock i det tills jag känner mig nöjd. Så enkelt! När det torkat använde jag akrylfärg som jag smetade på med fingrarna (jag älskar att kladda(!), men det går precis lika bra att använda spatel, pensel eller svamp) över stencil #7. Hur härlig är inte den?

Medan färgen torkade passade jag på att klippa ut blommorna och budskapet som jag stämplat upp. Dom kommer ifrån stämpelkit #123 som Tracy Evans designat, så fint! Jag klippte hälften av blommorna ganska långt in mot mitten så det gick lättare att böja upp bladen en aning för att få lite 3D-effekt.

När blommorna var ihoplimmade och på plats strösslade jag på embossingpulver ifrån Seth Apter, just detta heter Baked velvet i färgen Maize. Ett tips! Om du värmer det underifrån (från baksidan av kortet) blåser inte pulvret iväg. Detta blir transperant och är väldigt roligt att använda när man ska göra många lager. Du hittar det här. Tillslut gjorde jag några halvtaskiga sträck med en svart penna för lite extra effekt och limmade fast det på en vit kortbas.

Tjoho!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *