Scrapbooking och cardmaking

Hortensia

Heartfelt-måndag är här! En idé som jag haft i huvudet så länge har varit att göra något inspirerat av en av de vackraste blommorna jag vet, nämligen hortensia. Strax över 200 blommor senare är den färdig, och jag är så nöjd!

Eller helt färdig är den faktiskt inte, för den ska hängas upp i den finaste butiken i Sösdala, Maries skaparhörna såklart! Imorgon har hon öppet, så är ni lyckligt lottade och bor i närheten får ni passa på att åka förbi. Butiken är så mysig att botanisera i, och hon har stora delar av Heartfelt Creations sortiment hemma som bara i sig är värt ett besök!

Här har jag valt att blanda två sorters blommor, Oakberry Lane och Sweet Peony. Båda varianterna har 4 blad och mellqnstorleken var nästan på millimetern lika stora. Andra som också hade passat var Camelia Carnation (nejlika) och Flowering Dogwood, och säkert flera andra, bara fantasin sätter gränser.

Jag använde ljusgrön cardstock och distressdynor i två olika färger för att få lite kontraster. För att forma dom använde jag molds, floral basics till pionen och blossom till den andra. Vad som är viktigt att tänka på när man använder molds är att spraya med lite vatten innan man kör den genom maskinen, annars kan pappert spricka. Jag tycker själv att verktyget och den lilla mattan i det här kitet är toppen att använda att forma blommorna med (efter dom är körda i molden) och sen har jag knycklat och klämt på blommorna för att få dom olika.

Ett bra tips är att spara en äggkartong eller två, perfekt att använda till alster som ligger på tork och annars rullar iväg (japp, jag testade).

Trevlig måndag!

1 reaktion på ”Hortensia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *