Inspiration, Scrapbooking och cardmaking

Snöflingor

Ibland räcker det med att bara använda en form för att göra något fint, som på det här kortet där jag bara använt snöflingor. Visst blev det fint?

Sometimes it’s enough to only use one shape to make something beautiful, like this card where I only used snowflakes. Isn’t it lovely?För att få liv i det har jag använt olika embossingpulver och och en distress stämpeldyna i blått som jag stämplat med flera gånger utan att fylla på färgen. Så enkelt sätt att få lite olika skiftningar av de stämplade motiven.

To make it more lifelike i used embossing powder and a distress ink pad, and i stamped the snowflakes a couple of times on the paper before i replenish the stamp with more stamp ink. So simple!

Jag stämplade även med WOWs embossingdyna som är klistrig och torkar långsamt och hällde på Midnight dream som är ett superglittrigt mörkblått embossingpulver som passar på både ljusa och mörka underlag. Skymtar ni det där i bakgrunden? HC Design har SÅ många fina varianter på embossingpulver, vilka är era favoriter?

I also used WOW slow drying embossing pad with the Midnight dream embossing powder (it’s a sparkly dark blue embossing powder that works on both light and dark papers). HC Design has so many lovely embossing powders. Have you found your favorites yet?Till snöflingorna har jag använt White twinkle efter att ha duttat dom med ovansidan ner på samma stämpeldyna först. Lite pilligt att inte förstöra några kanter innan man värmer, men jag brukar ta en spatel för att lyfta upp motivet för att lägga det på ett värmetåligt underlag.

För att få ännu mer liv i det har jag monterat några snöflingor med lim (bästa limmet någonsin) och några med häftkuddar som ger lite distans.

To make the snowflakes so sparkly i used White twinkle after stamping them with the embossing pad. Be careful so you don’t ”destroy” the edges when you move the snowflakes to a heat patient surface. I like to use a spatula.

Mount your snowflakes with glue and/or self adhesive foam. Done!

Happy embossing!

Önskar

Kreativa Sara och HC Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *